Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان مستند «قمار» گفت: در این مستند قصد داشتیم بحث مذاکرات ایران و آمریکا واکاوی شود؛ به این خاطر که این اولین مذاکره جدی بین ایران و آمریکا بعد از انقلاب اسلامی بود که مقامات ارشد آمریکا به ایران آمدند و مذاکراتی صورت گرفت.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «سید محمد مهدی دزفولی» کارگردان مستند «قمار» در گفت‌وگویی، درباره این مستند راه یافته به جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: این مستند بازخوانی پرونده مذاکرات مخفیانه ایران و آمریکا است در اواسط جنگ ایران و عراق که به پرونده ایران کنترا معروف شده است و مهم ترین و جنجالی ترین پرونده در سیاست خارجی آمریکا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به هدف از تولید این مستند نیز بیان داشت: به پرونده مک فارلین در آمریکا پرداخته شد و کتاب نوشتند و فیلم ساختند اما در ایران در سال ۸۸ فقط یک کتاب به اسم تبادل صلاح یا همان ماجرای مک فارلین منتشر شد و سال ۷۹ و ۹۸ هم دو کتاب دیگر نیز منتشر شد و کتاب قمار نیز در کنار این مستند منتشر شد. می خواستیم بحث مذاکرات ایران و آمریکا واکاوری شود به این خاطر که این اولین مذاکره جدی بین ایران و آمریکا بعد از انقلاب اسلامی بود که مقامات ارشد آمریکا به ایران آمدند و مذاکراتی صورت گرفت. بعد از اینکه ماجرا افشا شد آبروی آمریکا رفت و آنها ب طور رسمی وارد جنگ نظامی با ایران شدند.

دزفولی ادامه داد: منابع مان همان پرونده کمیته سابق شد به علاوه خاطراتی که از مک فارلین و افراد دیگر منتشر شده است و در ایران نیز از کتابی که محسن هاشمی نوشته است استفاده کردیم. روزشماری هم مرکز مطالعات جنگ منتشر کرده بود که از آن بهره بردیم و با افرادی مثل علی هاشمی، سید محمد هاشمی،‌ سید حسین موسویان، جواد منصوری، علی اصغر کیمیایی و ... مصاحبه کردیم که در مجموع پرونده شفاهی مک فارلین است.

این کارگردان همچنین ادامه داد: اسناد و مدارک این پرونده با اینکه ۳۴ سال از آن می گذرد در اختیار پژوهشگران قرار نمی گیرد. کمیته حقیقت یابی در ایران تشکیل شد از اعضای سپاه و وزارت امور خارجه و ... و مصاحبه هایی با برخی افراد کردند اما هنوز منتشر نشده است.

منبع: فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مستند قمار جشنواره فیلم عمار ایران و آمریکا مک فارلین منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۵۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است

به گزارش قدس آنلاین، اندیشکده مطالعات جنگ، این بار به سراغ پرونده آفریقا رفته و در بخشی از پرونده مبسوط خود به بررسی حضور اقتصادی و نظامی ایران در قاره سیاه پرداخته است. این مجله در گزارش خود که به قلم «لیام کار» و «کیتانه فیتزپاتریک» به نگارش درآمده می‌نویسد:

ایران از صادرات نظامی به عنوان وسیله‌ای برای پیگیری اهدافی در آفریقا مانند دستیابی به اورانیوم در نیجر و دسترسی به دریای سرخ در سودان استفاده می‌کند. پایگاه خبری تحقیقاتی آفریقا اینتلیجنس مستقر در فرانسه در ۳۰ آوریل گزارش داد ایران و نیجر از پایان سال ۲۰۲۳ در حال مذاکره برای ارائه ۳۰۰ تن کیک زرد اورانیوم به ایران توسط نیجر در ازای پهپادها و موشک‌های زمین به هوا بوده‌اند. این مقدار قابل توجهی اورانیوم است که برابر با کل تولید داخلی ایران در سال ۲۰۱۹ است.

این مجله تحلیلی با اشاره به گزارش وال استریت ژورنال در مارس ۲۰۲۴،  اذعان می‌کند ایران ارسال هواپیماهای بدون سرنشین به ارتش سودان را در اوایل سال ۲۰۲۴ آغاز کرد. پایگاه دریایی ایران در بندر سودان مستقیم از عملیات دریایی خارج از منطقه و حملات ایران به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ و خلیج عدن پشتیبانی می‌کند. 

سایت اطلاعات آفریقا و وال استریت ژورنال گزارش دادند ایالات متحده در دیدارهای ماه مارس به مقامات نیجر گفته است هرگونه فروش اورانیوم به ایران منجر به تحریم‌ها می‌شود که به لغو همکاری دفاعی توسط حکومت نظامی و در نهایت بیرون راندن بیش از ۶۰۰ نیروی آمریکایی که هنوز در منطقه مستقر هستند، کمک می‌کند. ایالات متحده در مورد ارسال پهپادهای ایرانی به ارتش سودان ابراز نگرانی کرده و کشورهای منطقه را تشویق کرده است ایران را برای خروج از آن تحت فشار قرار دهد.  ایران همچنین در تلاش است روابط اقتصادی خود با آفریقا را برای کاهش اثرات تحریم‌ها گسترش دهد. 

ایران ادعا کرد صادراتش به آفریقا در مجموع یک میلیارد و ۱۸۳ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۲۰۲۲ اندکی کاهش یافته، اما هنوز بسیار جلوتر از ارقام دولت‌های قبل‌تر از رئیسی است.

دولت رئیسی مدت‌هاست به‌عنوان بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای تضعیف نفوذ غرب و کاهش تحریم‌های غرب از طریق تعامل غیرغربی، به دنبال گسترش نفوذ اقتصادی ایران در آفریقا بوده است.  زیمبابوه تا حدی به دلیل تحریم‌های ایالات متحده به همکاری با ایران روی آورده است. بورکینافاسو از زمانی که حکومت نظامی کنونی این کشور در سپتامبر ۲۰۲۲ کنترل را بدست گرفته، به شریک جدید ایران تبدیل شده است و در اکتبر ۲۰۲۳ چندین قرارداد در زمینه انرژی، معدن، داروسازی و آموزش حرفه‌ای در تهران امضا کرد. 

شرکت‌های دانش بنیان ایرانی یکی از حلقه‌های کلیدی تلاش‌های تعامل اقتصادی ایران با آفریقا هستند که در زمینه‌های بشردوستانه مانند پزشکی، بهینه‌سازی زنجیره تأمین موادغذایی و مکانیزاسیون کشاورزی فعالیت دارند و نقش مؤثری را می‌توانند ایفا کنند؛ چرا که کمتر در معرض تحریم‌ها قرار دارند.
 

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • مهمانی جشنواره تئاتر رضوی در ۶ شهر ایران
  • آمارسازی فروش به نفع سینمای مستند نیست/ نشانی غلط ندهیم
  • در اولین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • «قلیچ» به مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران رسید
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید