Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسکرین دیلی، هفتاد و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی لوکارنو که از ۴ تا ۱۴ آگوست (۱۳ تا ۲۳ مرداد) برگزار شد، شب پیش برندگان خود را شناخت و جایزه اصلی خود را به فیلم «انتقام مال من است، بقیه نقد می‌پردازند» اهدا کرد.

ادوین فیلمساز اندونزیایی که برای ساخت این فیلم جایزه اصلی لوکارنو یعنی پلنگ طلایی را از آن خود کرد با این فیلم که جدیدترین فیلم بلندش است، اولین اکران جهانی فیلمش را در همین جشنواره تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«انتقام مال من است، بقیه نقد می‌پردازند» محصول اندونزی، سنگاپور و آلمان با اقتباس از اثری ادبی نوشته ایکا کورنیاوان ساخته شده است.

در تاریخ هفتاد و چهار ساله لوکارنو برای اولین بار یک فیلمساز اندونزیایی برنده پلنگ طلا می‌شود.

یکی از تهیه‌کنندگان فیلم یعنی محمد زیدی به جای ادوین که زودتر از اتمام جشنواره راهی کشورش شده بود و اکنون در جاکارتا در قرنطینه است این جایزه را دریافت کرد و آن را به سینمای جنوب شرقی آسیا تقدیم کرد؛ به ویژه آن‌هایی که در این شرایط پاندمی سینما را رها نکرده‌اند.

در پیامی ویدیویی که از ادوین در مراسم پخش شد وی نیز گفت امیدوار است تا سینمای آسیای جنوب شرقی همواره موفق شود تا رنگ‌ها و مزه‌های بیشتری را برای سینمادوستان به ارمغان بیاورد و به ویژه برای آنهایی که طرفدار فیلم‌هایی درباره بی‌عدالتی و هرچیزی که انسانیت ما را نابود می‌کنند هستند، جذاب باشد.

این اولین بار بود که مراسم اهدای جوایز عصر یک روز شنبه در گرند رکس سینما برگزار می‌شد و در این مراسم گروه داوران بین‌المللی این دوره که الیزا هیتمن کارگردان آمریکایی ریاستش را برعهده داشت، پلنگ بهترین کارگردانی را به فیلمساز کهنه‌کار ابل فرارا برای «صفرها و یک‌ها» اهدا کرد. جایزه ویژه داوران نیز به کویی جیونگ‌جیونگ برای اولین فیلم بلند داستانی‌اش «یک بازی قدیمی جدید» اهدا شد.

پلنگ بهترین بازیگر زن نصیب بازیگر روسی آناستازیا کراسوسکایا برای بازی در فیلم «گردا» ساخته ناتالیا کودراشوا شد و جایزه بهترین بازیگر مرد هم به محمد ملالی و والرو اسکالار برای بازی در فیلم «مردان کارهای عجیب» ساخته نئوس بالوس رسید.

اعصای گروه داوری تقدیر ویژه‌ای نیز از فیلم‌های «روح ترسیده» و «روح یک هیولا» انجام دادند.

در بخش سینمای حال جایزه پلنگ طلایی اولین فیلم نصیب فرانچسکو مونتاگنر برای ساخت مستندی با عنوان «برادری» درباره تروریسم شد.

جایزه بهترین کارگردان نوظهور هم به هلب پاپو از بلاروس برای «لژیونر» رسید و جایزه تشویقی بخش هیات داوری به مبلغ ۲۵ هزار فرانک سوییس (۱۹.۶ هزار دلار) به امیلی اوسل برای «تابستان ابدی ما» اهدا شد. در این بخش ساسکیا رزنتال وجیا آگوماوا به عنوان بهترین بازیگر زن و مرد انتخاب شدند.

جایزه سواچ برای اولین فیلم بلند داستانی هم به فیلمساز بریتانیایی شارلوت کولبرت برای «او می‌خواهد» با بازی آلیس کریگ و مالکوم مک‌دوول اهدا شد که اولین اکران جهانی اش را در همین جشنواره و در بخش خارج از رقابت تجربه کرد. از «امی مقدس» ساخته آراسلی لموس هم در این بخش تجلیل ویژه به عمل آمد.

در بخش بهترین فیلم کوتاه سوییسی هم «مخلوق» ساخته ماریا سیلویا استیو جایزه اصلی را از آن خود کرد و جایزه بهترین فیلم کوتاه بین‌المللی هم نصیب «فانتوم نئون» ساخته لنوناردو مارتینلی از برزیل شد.

یک ساعت پس از اهدای جوایز هیات داوری اصلی، هیات داوران مستقل هم برندگان خود را معرفی کردند و جایزه کلیسای جهانی به کارگردان سوییسی لورنز مرتس برای «روح یک هیولا» رسید و جایزه فیپرشی برای فیلمی از بخش مسابقه اصلی به برنارد مندیکو برای «پس از آبی» اهدا شد. جایزه لیبل سینمای اروپا هم به «مردان کارهای عجیب» تعلق گرفت.

جوایز جانبی مستقل «سمین دو لا کریتیک» که از سوی انجمن روزنامه‌نگاران سوییسی با مشارکت فستیوال اهدا می‌شود هم در این مراسم اهدا شدند.

یکی از مباحث داغ لوکارنوی امسال بحث جانشینی رییس ۷۷ ساله این جشنواره مارکو سولاری در آینده بود. کارلا اسپسیالی شهردار پیشین لوکارنو و رییس پالاسینما یکی از چهره‌هایی است که احتمال حضور وی در این پست بیشتر مطرح بود.

کد خبر 5281545

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره فیلم لوکارنو جایزه سینمایی سوئیس محرم 1400 حسینیه مهر علی سلیمانی تئاتر ایران برنامه تلویزیونی ویروس کرونا فیلم کوتاه درگذشت چهره ها موسیقی آئینی حضور هنر ایران در جهان فیلم سینمایی شبکه دو سیما شبکه مستند سیما رادیو صبا اهدا شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۲۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مشاور رسانه‌ای بیتافیلم، فیلم سینمایی «لوتریا» به کارگردانی علی عطشانی و تهیه‌کنندگی مشترک مهدی منیری، مهدی منصوری، رعنا نبوی، حامد فیضی دیزجی، صدرا درودیان همایونی، کسری درودیان همایونی در آخرین حضور بین‌المللی خود، برنده جایزه بهترین فیلمنامه از چهاردهمین دوره جشنواره فیلمسازان نیویورک و نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم از دهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینمای هنری بلژیک شد.

«لوتریا» در چهاردهمین دوره جشنواره فیلمسازان نیویورک International Filmmaker Festival of New York (IFFNY) در سه بخش بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد و بهترین فیلمنامه نامزد بود که در نهایت جایزه بهترین فیلمنامه این جشنواره به علی عطشانی و محمودرضا ثانی رسید.

دهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینمای هنری بلژیک Art Color Digital Cinema (ACDCIFF) نیز از ۳۱ می تا ۲ ژوئن در بروکسل برگزار می‌شود.

این جشنواره که برای نمایش فیلم‌های خلاقانه و منحصربه‌فرد طراحی شده است، در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد. جشنواره بین‌المللی سینمای هنری بلژیک محیطی را برای فیلمسازان فراهم می‌کند تا آثار جدید خود را به نمایش بگذارند و تماشاگران فیلم‌های نوآورانه جدیدی را از فیلمسازان مبتکر ببینند.

فیلم سینمایی «لوتریا» که اواخر سال ۲۰۲۱ در کشور مکزیک ساخته شده است، تاکنون بیش از ۱۰ جایزه در بخش بهترین فیلم و بهترین کارگردانی جشنواره‌های مختلف بین‌المللی کسب کرده و در فستیوال‌های متعدد جهانی حضور داشته است.

فیلمنامه «لوتریا» بر اساس یک داستان واقعی و نوشته علی عطشانی و محمودرضا ثانی است.

سایر عوامل این فیلم عبارتند از: نویسندگان فیلمنامه: علی عطشانی و محمودرضا ثانی، تهیه‌کنندگان: مهدی منیری، مهدی منصوری، رعنا نبوی، حامد فیضی دیزجی، صدرا و کسری درودیان همایونی، دستیار اول کارگردان: هومن سپنتامهر، مدیر فیلمبرداری: محمود عطشانی، فیلمبردار: میگل سالیناس، صدابردار: آلن کابالرو، دستیار صدابردار: امانول جارامیو، چهره‌پرداز: فرزانه زردشت، دستیار چهره‌پرداز: آنا کارن آلوارز، دیوید چاوز، گریس سالیناس، گروه کارگردانی: اوریل لاگونا، حمیدرضا میمندی، علی محمودی، تهیه کننده ایران: احسان ولی پورزند، پریسا زهتابیان، تولید ایران: سعید دلاوری، طراح لباس: بیتا عطشانی، دستیار طراح لباس: الناز باقری، ملیکا سادات اسماعیلی، موسیقی: پوریا حیدری، صداگذاری و میکس: نادر بادامچی، بخش فنی: آلبرتو پالاسیوس، کریستوفرلوپز، کریستوفر سالیناس، جاناتان لوی، عکاس: آلکس گنزالس، منشی صحنه: فریدا آیالا، مدیر تولید: موریسیو مورالس، امور بین‌الملل و زیرنویس: امیدعلی چوگانی، طراح هنری: مجری طرح: بیتافیلم تهران، سیدعلی اسماعیلی، حسین بلاش، تهیه شده در: امریکن برایت لایت فیلم پروداکشنز، مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای بیتا فیلم تهران: مریم قربانی‌نیا.

کد خبر 6099314 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • معرفی شورای سیاستگذاری هفتمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران
  • گیجگاه از کره‌ای‌ها جایزه گرفت
  • رابرت داونی جونیور اولین بازی روی صحنه را تجربه می‌کند
  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • ویکتور ومبانیاما، بهترین تازه وارد سال با تمام آرا!
  • «نیویورک تایمز» و «واشینگتن پست» برندگان پولیتزر/ خبرنگاران جان‌باخته در غزه تجلیل شدند
  • برندگان پولیتزر ۲۰۲۴ در بخش روزنامه‌نگاری و کتابمعرفی
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید